Referenties

 • Adviseren en bemiddelen lease inzake aanschaf nieuwe bus

  Gezien de groei van het bedrijf koos Lolke Hoeksema ervoor om de bus niet uit eigen middelen te betalen maar te financieren door middel van lease. Hierdoor blijft het werkkapitaal behouden voor het bedrijf. Dit is hoe hij het ervaren heeft: "Christiaan werkt met transparante prijzen aangezien hij geen provisie ontvangt van de leasemaatschappij. Hij is vakkundig en legt de zaken in duidelijke taal uit. Al het werk wordt mij als ondernemer uit handen genomen, zo heeft hij contact met leverancier en leasemaatschappij. Binnen een week was alles geregeld, mede doordat hij de juiste partijen weet te vinden.
  Hoeksema Bouw B.V. / Lolke Hoeksema, Waskemeerwww.hoeksemabouw.nl
 • Opstellen financieel plan en begeleiding financiering starten van een restaurant

  Toen het idee groeide om een restaurant te beginnen, groeide ook het besef dat ik daarvoor gedegen financieel advies nodig had. De gang langs de bank om e.e.a. te financieren was namelijk onontbeerlijk. Maar hoe krijg je een realistisch bedrijfsplan met dito financiële onderbouwing. Via mijn netwerk kwam ik terecht bij een gerenommeerd accountants en adviesbureau, een groot kantoor met grote rekeningen. De start was veelbelovend, maar de kosten liepen op en ondertussen voelde ik me niet echt gehoord. Ik ging verder zoeken en kwam bij Christiaan terecht. Net als mij ZZP-er, rechtdoorzee en lekker no nonense. Dit voelde goed. Er kwamen duidelijke instructies over wat ik moest doen/uitzoeken en Christiaan deed zijn deel. Een goede samenwerking, wat resulteerde in een vlot en kort financieringsgesprek bij de bank. De nazorg was prima geregeld en inmiddels is restaurant Seoulmates twee maanden geopend.
  Seoulmates / Annejil Suk, Leeuwardenwww.seoulmates.nl
 • Opstellen financieel plan en begeleiding financiering aankoop panden

  Christiaan is iemand die een stap extra zet om tot het juiste resultaat te komen (ook buiten kantoortijden). Basis is dat bijna al de vragen die een financier zou stellen in het voortraject zijn beantwoord. Door het compleet uitgewerkte pakket wat aangeboden word aan een eventuele financier is er direct duidelijkheid voor beide partijen. Wij spreken uit ervaring dat het zonder begeleiding een doolhof is.
  Henstra Watersport / Fam. Henstra, Kollumwww.henstrawatersport.nl
 • Opstellen financieel plan en begeleiding financiering aankoop huurpand

  Wij hebben Christiaan tijdens het gehele proces ervaren als een zeer ervaren, persoonlijk en bedreven man. Wij zijn zeer tevreden over zijn werkzaamheden voor het verkrijgen van een financiering bij de bank. Christiaan ontzorgt je volledig tijdens het aanvraagproces, al het papierwerk wordt in orde gemaakt en alle gesprekken worden door hem geregeld. Tijdens het gehele proces zijn wij netjes op de hoogte gehouden en kregen wij constante terugkoppeling. Ook als er vragen zijn kan je te allen tijde contact met Christiaan opnemen en hij zal snel zorgen dat de vragen worden opgelost. Christiaan we willen je nogmaals bedanken voor je hulp bij onze aanvraag! Een tevreden klant!
  Gasterij Manjefiek / fam. Basta, Kollumwww.gasterijmanjefiek.nl
 • Begeleiding en advisering financiering aankoop kavel en bouw loods

  Christiaan heeft mij op een persoonlijke manier geholpen om de financiering te regelen bij de bank. Tijdens het aanvraagproces zijn alle vragen van de bank door hem beantwoord met continu terugkoppeling naar mij als opdrachtgever. Kan hem van harte aanbevelen!
  Veenstra Bouw- en Timmerwerken / Michel Veenstrawww.veenstrabouwtimmerwerken.nl
 • Advies en bemiddeling lease inzake aankoop bus

  Ik heb de bemiddeling van lease als erg professioneel ervaren, duidelijk, snel geregeld en zonder kleine lettertjes.
  Prins Praktijk voor Manueel Therapie / Robert Prinswww.robertprins.nl
 • Begeleiding en advisering financiering aankoop pand en kavel

  We zijn erg tevreden met de dienstverlening. Door de directe contacten bij de bank hebben we snel kunnen schakelen en hadden we de aanbiedingen van alle banken snel binnen. Kernpunten die goed bij jou passen zijn: helder, direct (schakelen) en prettig in de omgang.
  Bouwhekken Nederland B.V. / Lars en Jornd van der Heidewww.bouwhekkennederland.nl
 • Begeleiding en advisering financiering aankoop bedrijfspand

  VdM Finance Guide heeft zijn werkzaamheden om een bedrijfsloods te financieren naar mijn volle tevredenheid verricht. Complimenten Christiaan van der Molen!
  Bouwbedrijf Van Polen, Michel van Polen, Kommerzijlwww.bouwbedrijfvanpolen.nl
 • Begeleiding en advisering financiering aankoop woning met loods

  De persoonlijke begeleiding van Christiaan is mij zeer goed bevallen, dit om reden dat hij meedenkend is en altijd bereid is om onduidelijkheden uit te leggen. Ik kan dit zeker aanbevelen om jezelf te ontlasten in de drukke periode van aankoop / verhuizing!
  Chiptuningnoord.nl, Johnny van der Bij, Kollumwww.chiptuningnoord.nl
 • Begeleiding en advisering financiering aankoop bedrijfsunit

  Ik heb de dienstverlening van jou als zeer positief ervaren. De bank was zo nu en dan wat laks, maar jij hield de druk er goed op en bleef mij op de hoogte houden van de vorderingen. Mocht het in de toekomst weer nodig zijn, schakel ik jou meteen weer in en maak ook zeker reclame je!
  Timmerbedrijf Sipma, Klaas Sipma, Kollumwww.timmerbedrijfsipma.nl
 • Advisering

  Goed en netjes verzorgd. Op moment dat er op gebied van Christiaan zijn expertise wat speelt weten we hem te vinden.
  Van Kammen Tenten & Catering te Oosternijkerkwww.vankammententen.nl
 • Begeleiding en advisering aanvraag werkkapitaal vanwege groei

  De persoonlijke begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren, evenals de duidelijke uitleg. Daarnaast ook erg blij ook dat we de gestelde doelen hebben bereikt.
  Vastenburg BouwAdviesBureau te Marum en Drachtenwww.vastenburgbouwadvies.nl
 • Lease bemester

  Christiaan heeft op een prima en persoonlijke manier de lease geregeld en contact onderhouden met ons, de huisbankier en de leasemaatschappij.
  Melkfeebedriuw De Boer te Drachtstercompagnie
 • Opstellen financieel plan en begeleiding financiering inzake tweede winkel

  Tussen kennismaking met Christiaan en offerte bank zat maar drie weken. Dit kwam mede door de aanpak van Christiaan en zijn korte lijntjes met de financier. We zullen hem zeker aanbevelen bij collega ondernemers met financieringsvraagstukken.
  Aline Fashion & Footwear te Burgum www.alinefashion.nl
 • Lease voor drie nieuwe bestelwagens

  Tussen aanvraag lease en afhandeling ervan zat zeer weinig tijd. Christiaan heeft er alles aan gedaan om dat zo snel mogelijk af te handelen. Complimenten.
  Kollumer Koerier B.V.www.kollumer-koerier.nl
 • Uitbreiding handelsvoorraad inzake groei

  Wij hebben jouw dienstverlening als zeer goed ervaren, de informatie was duidelijk en bruikbaar. Geen dure afkortingen en mooie woorden. Eventuele vragen/wijzigingen werden meteen opgepakt en duidelijke feedback tijdens de behandeling. Zeer kundig, meedenkend en professioneel advies, zonder onnodige informatie.
  Autotechniek Alfred Meijerwww.auto-meijer.nl
 • Lease 4 bedrijfswagens

  Ondanks de vakantie van Christiaan is het financieringsverzoek voor 4 auto’s in de vorm van lease adequaat opgepakt zodat op de tweede dag na zijn vakantie de definitieve akten al besproken konden worden. Hierdoor trad er voor ons geen vertraging op en zijn we voorzien van persoonlijk advies en ontzorgt in communicatie richting dealer en leasemaatschappij.
  Koopmans Aanneem- en Transportbedrijfwww.koopmansnijbeets.nl
 • Uitbreiding werkkapitaal inzake groei

  Christiaan van der Molen van VdM Finance Guide heeft de mogelijkheden in kaart gebracht inclusief de financieringsvorm. In korte tijd is door hem de benodigde informatie verzameld, de aanvraag in orde gemaakt en aangeleverd bij de financier. De vragen vanuit de financier heeft hij tevens afgehandeld. Vervolgens was de toekenning van het benodigde kapitaal door de financiële instelling een formaliteit. We zijn dan ook zeer content over het werk wat Christiaan voor ons heeft verricht.
  Taal & Digitaal B.V.www.taalendigitaal.nl
 • Startkapitaal inzake start eigen bedrijf

  Ik ben zeer tevreden over de geleverde dienst van Christiaan, wanneer je een eigen bedrijf aan het opstarten bent zijn er veel dingen die op je af komen en geregeld moeten worden. Christiaan heeft het financieringstraject goed in de gaten gehouden en heeft voorkomen dat dit onnodig langer ging duren.
  Autohopper Hofsteewww.autohopper.nl/locaties/autoverhuur-drachten
 • Lease Vicon Fastbale (eerste balenpers in Nederland van dit type)

  Christiaan heeft ons in de drukke eerste maaiperiode ontzorgd door contact te hebben met de leverancier, accountant, huisbankier en leasemaatschappij. Tijdens financieringsproces waren de lijntjes kort, daarbij hebben we bewust gekozen voor een lokale ondernemer.
  V.O.F. Plantinga te Gerkesklooster
 • Lease ploeg (agrarisch werktuig)

  Via onze accountant zijn we in contact gekomen met Christiaan van der Molen van VdM Finance Guide. Doordat hij continu de vinger aan de pols hield bij de leasemaatschappij werd alles voor ons toch snel geregeld. Bij een eventuele volgende investering bellen we hem als eerste.
  V.O.F. Broekman te Haler (Limburg)
 • Opstellen financieel plan en begeleiding financieringsverzoek inzake aankoop kavel en bouw loods

  Via iemand binnen mijn netwerk in contact gekomen met Christiaan van der Molen van VdM Finance Guide. Door het stellen van de juiste vragen tijdens de inventarisatie, het spoedig uitwerken van een financieel plan en de korte lijntjes met de financier verliep het proces super en snel!
  Wiko Houtbouw te Kollumwww.wikohoutbouw.nl
 • Begeleiden verzoek werkkapitaalfinanciering

  “Via accountant in aanraking gekomen met Christiaan van der Molen van VdM Finance Guide. Zelf hadden we al enig voorwerk gedaan betreffende de financieringsaanvraag. Daarna heeft Christiaan de begeleiding gedaan wat naar tevredenheid is gebeurd. Ook gezien de snelheid die gevraagd was en hiermee gepaard is gegaan. Kortom zeer tevreden en bij een eventueel volgend financieringsverzoek in de toekomst zullen we VdM Finance Guide zeker weer inschakelen.“
  Agrarian Vital Feed te Nuis
 • Lease zeefdrukmachine

  Via mijn accountant ben ik in contact gebracht met Christiaan van der Molen van VdM Finance Guide. Voor het financieren van een nieuwe zeefdruk machine. Ben zeer tevreden over de professionele werkwijze en vlotte afhandeling van de financiering.
  Hans Screen Factory te Heerenveenwww.screenfactory.nl
 • Uitwerken ondernemings- en financieel plan

  “VdM Finance Guide heeft ons geassisteerd bij het opstellen van een gedegen ‘future-proof’ businessplan, het plan te toetsen op haalbaarheid en eventueel toekomstige financieringsmogelijkheden in kaart te brengen. Hierbij waren vooral de achtergrond en het specialisme van Christiaan doorslaggevend.”  
 • Financiering aankoop showroom inclusief opstellen financieel plan

  “Op advies van mijn boekhouder contact opgenomen met VdM Finance Guide. Wij zijn van begin tot eind zeer tevreden over de werkwijzen in de persoon van Christiaan van der Molen. Informatief, meedenkend en constant de situatie duidelijk een stap voor. Zonder vertragingen is de financiering dan ook vlot akkoord gegeven door de bank. Wij zijn zeer tevreden !”
  A. Monsma Auto’s te Dokkum
 • Lease personenauto

  “Financial lease, operational lease, een overvloed aan partijen met ieder hun eigen voorwaarden, weinig tijd en het moet wel snel geregeld worden. Lastig, maar zeker niet onoverkomelijk wanneer je VdM Financeguide inschakelt. Pro-actieve dienstverlening en volledig ontzorgd. Kortom goed geregeld en zeker een aanrader voor andere ondernemers!”  
  Fritech Personeelsdiensten B.V. te Buitenpostwww.fritech.nl
 • Lease vrachtwagen

  “Een op een contact vinden wij heel belangrijk. VdM Finance Guide is makkelijk benaderbaar en heeft korte lijntjes met de leasemaatschappij. Hierdoor lag het lease voorstel snel op tafel inclusief persoonlijk advies. Na acceptatie van het voorstel was alles vlot afgehandeld.”
  Jappie Smids V.O.F. te Kollum
 • Aankoop woning ondernemer in privé

  “De begeleiding door VdM Finance Guide is op een nauwkeurige en snelle manier verlopen. Door de duidelijke communicatie was ik precies op de hoogte van de stappen die VdM Finance Guide heeft ondernomen om het particuliere financieringstraject succesvol op te starten bij de bank.”
  Timmer- en onderhoudsbedrijf Oeds Zuidersma te Triemenwww.timmerbedrijfoedszuidersma.nl
 • Begeleiden financieringsopzet

  "Als administratiekantoor heb je natuurlijk ook te maken met klanten die willen investeren en daarvoor een financiering nodig hebben. Vandaar dat ik met betrekking tot de financieringsopzet de assistentie van Christiaan van de Molen heb ingeroepen . Zijn grote mate van betrokkenheid heeft mij daarbij positief verrast. Het is fijn om te weten dat ik altijd een beroep op zijn kennis en vaardigheden kan doen !"
  Schotanus Administratie- & Adviesbureau te Kollumwww.saakollum.nl
 • Financieringsvraagstukken

  “De diensten van VdM Finance Guide zijn een verlengstuk van mijn eigen activiteiten, waarbij door inschakelen van specialisme zowel de ondernemer als de boekhouder worden ontlast en het proces voor de klant sneller verloopt”
  D-Count B.V. te Marumwww.d-count.nl
 • Lease

  “Bemiddeling is naar volle tevredenheid verlopen, contact en zaken regelen werd zelfs tijdens de vakantie van Christiaan gedaan”
  Haarstudio Wieke te Kollumwww.haarstudiowieke.nl
 • Opstellen ondernemingsplan & begeleiding richting financier inzake nieuw bedrijf.

  “VdM Finance Guide in de persoon van Christiaan van der Molen heeft ons van A to Z super goed geholpen en begeleid zodat het hele financieringstraject moeiteloos en snel is verlopen”
  Olijnsma Autoverkoop B.V. te Gytsjerk & Leeuwardenwww.autoolijnsma.nl
 • Opstellen financieel plan en begeleiden naar een tweetal financiers

  “VdM Finance Guide heeft kennis van zaken en ontlast mij als ondernemer door samenstellen van het financieringsdossier en optreden als eerste contactpersoon richting financiers.
  Dit alles op een juiste manier afgewisseld met een goede dosis humor”
  Gommers Houtbouw B.V. te Kollumerzwaagwww.gommershoutbouw.nl
 • Herfinanciering bij huisbankier

  “VdM Finance Guide is actief en correct in haar werkzaamheden en geeft duidelijk aan wat er wel en niet mogelijk is”
  Autohandel De Graaf te Kollumerzwaagwww.autodegraaf.nl